lessphp fatal error: load error: failed to find /home/kl010001/public_html/wp-content/themes/theme47833/bootstrap/less/bootstrap.lesslessphp fatal error: load error: failed to find /home/kl010001/public_html/wp-content/themes/theme47833/style.less Over ons | Dierengezonder

Over ons

Wat is natuurgeneeskunde?

In de natuurgeneeskunde is een aantal uitgangspunten belangrijk; het unieke van elk dier, het holisme en het zelfgenezend vermogen. Mijn adviezen zijn hierop gebaseerd.

Elk dier wordt gezien als een uniek geheel van lichaam en geest. Elk dier reageert op z’n eigen manier op zaken als stress, voeding en ziekte. Daarom is er geen standaard natuurgeneeskundige behandeling bij bijvoorbeeld mok of artrose, maar wordt de behandeling op uw dier afgestemd.

Holisme is afgeleid van Holos, wat “Heel” betekent. Als holistisch therapeut behandel ik niet alleen de klacht, maar kijk ik naar het gehele dier, zijn lichaam, emoties, gedrag, leefsituatie. Ik zal niet alleen vragen naar bijzonderheden van de klacht, maar ook naar bijvoorbeeld het karakter van uw hond, de training van uw paard, de eetgewoonten van uw kat en uw eigen gezinssituatie.

Een gezond dier is in balans. Een kleine verstoring van die balans kan het prima opvangen, daarvoor is het “zelfgenezend vermogen” verantwoordelijk. Een wondje zal bijvoorbeeld snel genezen, een virusinfectie wordt zonder veel problemen overwonnen. Als de balans te veel verstoord raakt kan het zelfgenezend vermogen tekort schieten en moet dit ondersteund worden. Ik zal proberen te achterhalen wat – natuurgeneeskundig gezien – de oorzaak van de disbalans is en deze proberen op te heffen met natuurlijke, niet-schadende middelen.

Mijn advies en behandeling zijn er op gericht het welzijn en de gezondheid van een dier te vergroten, waarbij bovengenoemde uitgangspunten als leidraad dienen.

TOP